Diskussion

Till dig som svarade på mitt förra inlägg, och er andra som säkert också har åsikter, vilket är BRA! Man ska ha en egen åsikt. Det jag skriver är ju min egna uppfattning, baserad på den fakta jag kunnat ta del av på olika infobaser.

Jag kan förstå din åsikt, men samtidigt så är det ju för det mest vi människor som förstör deras naturliga miljö, tar deras naturliga föda, dödar dem för att vi anaser att deras skinn är vackra, stänger in dem i burar för att vi ska ha nåt roligt att titta på, eller ha vilda djur som tigrar som husdjur. När vi människor sabbar så mycket för deras naturliga levnadsgång, så är det inte som det från början var tänkt och som det alltid har fungerat tidigare, att dom starkaste överlever, för nu tar vi ifrån dem deras marker och deras möjligheter för att leva. Och då spelar det inte någon roll om dom är starka. Jag tror att du och jag har olika uppfattning angående dessa organisationers målsättningar och projekt. Det är i såna fall där människan har förstört för djurarternas naturliga överlevnad som organisationerna går in och ser till att ge tillbaka det som tagits av människor från djuren, och ser till att deras naturliga miljö inte ska minskas till en storlek där dom inte kan överleva.. osv. Men det är bra att du har en åsikt, det är bra att ha en diskussion om det här. För mig och dom flesta andra (skulle jag tro) som stöttar dessa organisationer så handlar det inte om att känna sig lite bättre som individ, utan att gottgöra för de som människan förstört, och hjälpa dom tillbaka på fötterna när dom stått chanslösa, försöka stabilisera naturens egna balans (för människor har satt systemet rejält ur balans). För mig handlar det också om att se till att inte miljön och faunan ska få förstöras till den grad då jordens ekosystem slutar fungera, och för att mina barnbarn ska få se dessa vackra djur och denna vackra jord på samma sätt som jag fått göra.

Yes, jag tjatar om att människor har förstört mycket, men tänker vi efter så har vi ju förstört mycket för djuren och för miljön, för faunan, och om några generationer har vi förmodligen förstört för oss själva med.

Jag menar inte att vi ska lägga hela ansvaret på någon av oss, men alla kan göra nånting för att hjälpa ekosystemet att komma på fötterna igen. Det behöver inte vara en stor grej, men gör många personer nånting så blir det nåt stort. Om inte för djurens skull, så gör det då för kommande generationer?

Återigen så är detta inte meningen att vara nån pekpinne för hur man ska vara. Jag vill bara sätta igång en tankegång hos er. Sen får man ta av det som man tycker att man klarar av och håller med om.

;)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jo, jag förstår dina tankar och jag håller med dig också till viss del. Men samtidigt så blir det ju lite konstigt om vi hela tiden ska försöka återskapa något som inte längre existerar bara för att några särskilda arter inte ska dö ut. Genom att göra det så hindrar man ju kanske andra (nya) arter som skulle ha utvecklats naturligt och är anpassade till den miljö som faktiskt råder. Att återskapa ett ekosystem som har varit tidigare förstör nog bara mer för det som råder nu.

Sen är ju vi människor en del av "naturen" och det är ju väldigt tråkigt att vi förstör så mycket som vi gör. Tyvärr tror jag knappast att någon skulle välja att t.ex. cykla en sträcka istället för att ta tåget, bilen, flyget och dylikt. Vi VILL inte anpassa oss efter vad som kanske är nödvändigt. Men man kan ju alltid göra något.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback