Låt oss rädda vår värld..

Den är ju så vacker!
Det är ju inte utan att det tårar upp i ögonen när man tänker på alla stackars utsatta barn och djur, ja och vuxna människor med förstås som far illa i världen..
Barn som förlorat sina föräldrar och står helt ensamma inför den kalla verklighet dom lever i. Barn som förs bort och tvingas göra dom mest fruktansvärda saker för att ingen gett dom en annan chans här i livet. Barn som svälter, varje dag, för att människan genom krig och girighet har haft andra saker i blickfånget, utan att tänka på den enskilda individen som får lida för att någon vill ha mer land att kalla sitt eget.

image59

Barnen som lider för att deras regering övergivit dem, för att världen har övergivit dem. Ge dom en framtid med hopp!
image58
Denna lilla flicka har hamnat i goda händer under unicefs vingar och har därför tillgång till utbildning, rent vatten, mat, medicinering och har därför en framtid! Jag vill inte ens tänka på vad som skulle hända henne om hon skulle stå ensam i världen.

Och djuren som var dag blir av med mer och mer utrymme, matförråden sinar ut (oftast för att vi människor inte förstår att allt måste ske i balans), skogar bränns upp och skogar skövlas ner bara för att vi ska få vackrare virke att bygga våra möbler av. Det handlar om att ge och ta, behålla en balans. Nu har vågen tippat över på fel sida och om vi inte gör nånting NU, så kommer vi snart att utrota alla dessa magnifika djur och vår fantastiska natur. Vi kan alla göra nånting, även om det är något mycket litet så gör det skillnad, det heter ju "många bäckar små". Genom att göra aktiva val i vår vardag, genom att inte alltid välja det som är mest bekvämt och billigast så kan vi tillsammans lägga en stor fet motvikt i vågen så att balansen återställs! :)
image57

Ett annat bra sätt att göra en skillnad för vår fantastiska världs framtid är att bli fadder. Jag är fadder hos
www.unicef.se och hos wwf http://www.wwf.se/show.php?id=1064571 Jag är fattig student men jag tycker att det är värt att offra några koppar kaffe i månaden, eller en utekväll för att rädda liv... gör inte du det?
image56
Tänk efter och ta dig en minut för att rädda liv!

Kommentarer
Postat av: Johanna

fast samtidigt tycker jag inte att vi ska se det som våran uppgift att bevara alla djurarter heller... Det är ju naturens gång att de som är svaga inte klarar sig och naturen anpassas ju till vilka förhållanden som råder... Tråkigt iof att så många arter försvinner, men samtidigt försvinne rju även deras naturliga miljö och att bevara dem bara för att vi ska känna oss lite bättre verkar ju helt meningslöst.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback