Å kära värld

Party party party... ja jissanes
Igår var jag på trav för första gången i mitt liv. Det var ju underhållande..
Massor med äldre män som blev helt tokiga i oss unga flicksnärtor i det där havet av äldre människor.. *hjälp*
Tyvärr lyckades en av dessa äldre män som skulle "hjälpa" oss att satsa på dom vinnande hästarna, lura oss att satsa på tre hästar som inte ens var här i östersund, vi satsade i loppet som gick i örebro! Hahaha så tokigt det kan bli... Men kul hade vi...

Vi träffade på en väldigt drinkglad och framförallt bjudglad människa som hette Peter och var från Norge, han var himla rolig, bjöd hela laget runt hela tiden! Och jag fick aldrig bjuda igen den rackarn.. Ja hehe, tokigt blev det som sagt. Men sen träffade jag ju victor igen :) Han kom och räddade mig från en fyllegubbe på stortorget, väldigt romantiskt! ;) Hehe
FIN som få..

Här är iaf en bild på mig och storbjudarn Peter! ..
image141

Pussilago!

Klarade sista tentorna

Jess, jag klarade dem, sååå skönt!
Så nu är det bara anatomin jag måste plugga på inför höststarten.
Å det ska väl gå vägen det med. :)

Feeling good! ;)

Å nu vill jag träffa tjejerna, typiskt att jag ska jobba precis när det bestäms fikatillfällen.

Midsommarafton

Så mysigt så mysigt!

Jag blev inbjuden till min moster på midsommarlunch, min egna familj är ju bortrest så jag satt helt ensam tills att hon ringde och frågade om jag inte ville vara med dom istället. :) Så sött!
Det blev iaf himla trevligt, två kusiner med flickvän/familj var med också.
Det är ju alltid bra att ha en ursäkt att få träffa dem också ;)

*Dagens Träningstips! Släpp din häst på sommarbete några km ifrån så det är för nära för att ta bilen men inte för långt för att gå, då får du minst 5 km promenad tur och retur till hagen. Sen ska man ju titta till hästen både morgon och kväll så det blir 1 mil promenad om dagen, bara sådär! :P
Och har du ingen egen häst kan du alltid gå och titta på min skönhet och hennes kompis Wilma, dom är så fina där dom går i sin superstora hage borta på lövsta. :) Ta med nån morot eller annan muta så blir du garanterat omtyckt med en gång. :)

Jag ska lägga upp lite härliga bilder från hagen här så snart jag kommer ihåg att ta med mig kameran när jag går dit.

GLAD MIDSOMMAR! :)

Dagens tips

*Gör jumping jacks det första du gör när du stigit upp på morgonen, det sätter verkligen igång hela kroppen och förbränningen. Gör minst 100 stycken för att det ska ge verkan.
TOKBRA!


Igår var jag ut, det var så galet kul så ni anar ju inte! Det var så många godingar ute (goda vänner) så man blev ju alldeles lycklig! ;) Haha nära på iaf. Vi var på Marité allihopa, musiken var galet bra, drinkarna var goda, sällskapet var ju underbart! Ja allt var bara såååå bra helt enkelt. Sen bjöds vi på nakenbad i hamnen, haha det var ju också underhållande.

Jag hamnade på några vimmelbilder men det går visst inte att spara bilderna från flukta och jag vet inte hur man printar sidan sådär som du kunde Johanna, så här är en länk till bilderna istället.
http://www.flukta.se/index.php?page=krog&id=224

Mer träning kanske?

Jag satt här och funderade lite på varför jag har träningsmallen som design på min sida... jag skriver ju knappt om min träning, och det är väl mest för att jag tror att det skulle tråka ut folk? Eller ?
Jag kanske skulle börja slänga in lite träningstips och andra tips här som en del av bloggen, men det är ju framförallt andra saker i livet jag har valt att skriva om. Men jag gillade träningsmallen och träning är ju en stor del av mitt liv ändå så jag vet inte om jag vill byta heller... (jag tyckte nämligen inte att jag hittade nån annan jag gillade bättre och jag vet inte hur man gör en egen snygg mall)...
 Ja jag får börja snacka lite träning också helt enkelt.. ;) Hihi

Det var väl egentligen allt från mig den här gången.
Fast jag måste slänga in att jag är så sjukt glad att G klarade sig levande ur heli-krashen, fy sjutton va otäckt!
Det var inte tur säger han, det var skicklighet! haha mmm, hur som helst, vad det än var så var det tur för oss andra att det gick bra.

Med hästen på besök

Idag har jag haft hästen på bete här på gården och då var jag ju tvungen att knäppa lite kort för hon var ju så vacker där hon stod och njöt i solen!
image135
image134
image133
image132
   

Sommarläsning i hängmattan

   image123
Den asiatiskt inspirerade fiskarstugan som min storebror har gjort helt själv, han är så duktig!!!

Jag bestämde mig för att inviga min nya fina hängmatta som jag fått i födelsepresent, så jag stoppade på mig en bok som jag ännu inte läst ("Skam" av Karin Alvtegen blev det), en filt, tre kuddar och lite lördagsgodis och knatade ut till den frägglada skapelsen, bonade iordning så jag skulle ligga varmt och mjukt och sen la jag mig och påbörjade min läsning. Redan efter andra bladet vänt var jag fast i boken! Vilken underbar berättelse, eller.. underbar på ett tragiskt sätt. Jag blev med en gång fängslad av karraktärernas tragedier och rädslor. På många sätt kunde jag känna igen mig i rädslan för att bli ensam, rädslan för att våga älska någon, oron för att bli bedömd. Det här är en bok som redan efter 50 sidor fick mig att brista ut i gråt flertalet gånger, skratta till och känna medkänsla så som om det var en nära vän som berättar sin historia för mig.
Japp, jag ser fram emot att få lägga mig i min hängmatta och läsa vidare i detta lilla mirakel.
Men först ville jag ta några bilder för att fånga den sinnesstämning min vackra trädgård skänker, med porlande vattenfall, fontän, och damm som storebror har gjort, grodor som skuttar runt i gräset, blommornas sköna doft, solens värmande strålar.. Ja behöver jag egentligen säga mer? Se bara på dessa bilder.. ;)
image126
image127
image128
image129
image130
image131

Vackert, inte sant? :)
Mmmmmysigt!

Börjar bli gammal...

Och synen och hörseln verkar vara bland det första som går åt.
Eller kanske förståndet?
Jag vet inte hur många gånger jag har missat folk pga att jag inte vågat kisa för att se deras ansiktsdrag.. Och hur många gånger har jag inte behövt säga: VA!? sista tiden...
Och inte gör jag de mest kloka beslut heller numera, eller ja, det har jag väl kanske inte gjort mig känd för att göra nånsin iofs...

Men nog börjar jag märka av åldern minsann, på både det ena viset och det andra..
Fira födelsedagen vill man ju ändån!
Mamma, brorsan och djuren var här och firade med mig.

Älskade hundar..


Tårta och annat gott..


Sen vet jag sjutton vad det var som hände, men jag kunde inte sluta skratta, och ni som känner mig vet ju att när jag skrattar sådär så kan jag inte rå för det, utan jag skrattar så tårarna sprutar! *inte alltid en vacker syn* ...så jag tog och slängde in bilden på blommorna och tårtan istället för de där galenskaperna..

Tack igen för alla gratulationer!
Kram

"Happy Birthday to me"

image108

(Haha, nä jag är INTE lika duktig som Johanna på det här med kollage. ;) Det kan hon bättre minsann)

Christians första Kommunion

Ja nu ska lillbrorsan bli katolik, så i söndags hade han sin första kommunion (liknande konfirmation fast när dom är runt 12 år). Så en del av Lindahl klanen samlades i Hornsbergskyrkan för att beskåda "festen" som Fader George kallade det. Först och främst märkte vi ganska snart att fader George hade glömt stänga av micken när han var ute i prästkammaren eller vad det heter. SÅ vi satt där i kyrkan och lyssnade på hans harklingar och småprat och annat. Hihi tänk så pinsamt det hade kunnat blitt om han sagt nåt om någon i kyrkan, eller.. GÅTT PÅ TOA! :S *haha* ..illa..

     
En del av Lindahl klanen här till vänster.

Sedan åkte vi på Jamtli och gosade med djuren i våra finkläder, tokmysigt var det.

     

Sen var det buffé på Hov's.
 (Jag har jordens gulligaste kusinbarn! Oscar heter 3 årige killen och Fanny heter 1 åriga tjejen)
Och alla barnen är störtförtjusta i min lillebror "idolen" Christian. :)
     
Det blev mycket bus och springtävlingar och annat för boysen. Medan Fanny var nöjd och glad i solens värme.
Sååå söta så, älskade små busungar till släktingar!

     
Älskade syster!

Eftersom att det var min kamera så fastnade jag inte på en endaste bild.. Men det är smällar man får ta ;)
En härlig dag som avslutades med en mycket härlig fest hemma ute i trädgården var det!
åååh, jag älskar verkligen min släkt, så mysiga är dom hela bunten!

Nu ska jag sova och hoppas på att mamma tar sig hit imorgon med bilen så vi kan åka med hästen på kliniken.

Pussili!


Återträff!


Jag ska börja med att säga att jag tycker det är himla skoj när jag får veta vilka som läser min blogg, mycket trevligt att mina skriverier uppskattas. :)

Nu till skvallret och bilderna..

Igår bestämde jag, Elin L, Gro och Malin att vi skulle ses igen nu när alla var i stan. Vi gick i samma klass på gymnasiet och dessa tjejer var de jag umgicks mest med då.
Gro som har flyttat till Irland och jobbar i ett galoppstall (jag.. avundsjuk? inte då! *GRÖN*) kom hem på besök och hade med sig sin kille, och det var ju himla kul för henne ser man ju inte så ofta längre tyvärr. Elin har flyttat till Umeå där hon pluggar till syrra, så henne träffar jag också alldeles för sällan! Och Malin bor här i lilla ösd, men av någon anledning har vi lyckats springa om varandra i 3 år nu så vi träffas nästan aldrig heller!
Det var med andra ord på tiden att vi bokade in en date! ;) Elins fästman var med också, Perra heter han.

Oj så härligt det var att umgås med dem igen, och tänk att det kändes precis som igår som vi gick NS ihop, det var som att det inte hade gått en dag sen sist vi sågs och vi flamsade på precis som vanligt. DÅ vet man att det är en riktig vän, nån som står en väldigt nära.

Tyvärr ville inte Gro följa med ut på krogen så hon och karln hennes gick hem lite tidigare, men vi andra bruds stack iväg på Larrys, (ja nu fick Perra ingå i benämningen bruds, men han är inte nån brud, det vill jag påpeka) 
Ojojoj så skoj vi hade, men ojojoj så varmt det var därinne!!! HUR sjutton hade dom tänkt sig att vi stackars tjejer skulle kunna hålla smink och hår snyggt i den där hettan och luftfuktigheten? Jag förstår det inte, men det är väl killar som styr det där stället så det var kanske inte så konstigt att det inte funkar så bra med luftfreshheten..
Träffade iaf massor med härliga människor, bl.a Tobias, och det är ju alltid trevligt att träffa på honom ute i vimlet, go och gla'.

Rejält med skoj blev det iaf och himla härligt att träffa tjejerna igen, ah å perra förstås! :)
Vill ni se lite bilder kanske? Jo jag kunde ju tänka mig det. Tyvärr blev det klent med kvantiteten på bilderna, men kvalitén är desto bättre! ;) Hihi

image86
Jag, Malin <3 och Elin <3 hemma hos Malin innan utgång.

image87
Nu hade Perra sagt: Och så tar vi en fjortisbild! Be fourteeeen! (Jag tog det på på största allvar såklart!)

image88
Malin och hennes underbara hund Kenzo!

Love those chicks!


Här är några få (2 st) men härliga bilder från sista utekvällen med gänget i klassen, det blev ju inte så många där heller tyvärr men.. ah, vad ska jag säga, det blir som inte alltid av att kameran ligger framme, men några av stjärnorna fastnade ju iaf. :D
image89
Sundsvalls-Johan, Skåne-Rasmus och Gbg-Danne

image90
Här hade Robin hittat tillbaka till bordet också, och träffar man på Robin så dröjer det max 1 min innan ni får höra om världens bästa stad (Enligt han dårå), nämligen Uppsala (återigen.. hans åsikt). Kommer sakna dessa killar nu i sommar, så himla goa!

Det var nog allt från mig för denna lilla gång, men imorgon tänkte jag slänga upp lite bilder från dagens äventyr.
Här är en bild på naturens egna påhitt, ja och så ett flygplan då.
Jag tyckte bara det var lite fränt.. Det ser nästan målat ut. (Ser ni?)
image91

Tjipp tjillevipp!

Mys i parken

Igår var jag och min lilla hund i badhusparken nästan hela dagen och bara njöt av sommaren, han badade lite också, det gjorde inte jag. KALLT!! ;)

Här är iaf lite bilder, härligt va? ;)

   

  

 

Tokmysigt <3

9 Crimes - Damien Rice

http://www.youtube.com/watch?v=smKb79ltpaU

Ooooh så mysigt!

Det är så vackert i detta landskap så man blir ju nästan tårögd!
Jag borde självklart ha tagit med mig kameran på min lilla promenad ikväll, men det glömde jag ju förstås.
I vilket fall så tog jag och Roger en härlig kvällspromenad runt berget. Det var riktigt trevligt, vi fick prata ordentligt och sådär och det var riktigt skönt, jag behövde få reda ut lite saker. Iaf så blev det en riktigt härlig promenad med många goa skratt och skön stämning.
Jag fick dessutom veta att han har varit med om en riktigt otäck bilolycka! Han satt i baksätet när bilen han åkte med sladdade av vägen och rakt in i några träd. Brutit revbenen och sånt tydligen, och skärsår från splittrat glas på både huvud, armar och ben m.m. Ena lungan var visst punkterad också.. Stackarn..
Men det var ju ändå tur att det inte gick ännu värre, han hade ju kunnat blivit invalidiserad för gott, eller DÖTT.. Sånt där får en att omvärdera livet lite.

Riktigt trevlig var iaf promenaden, och Frösön med omnejd bjöd ju på en storslagen vy hela vägen runt berget. UNDERBART!


          
Här fick jag tokbra hjälp av min lillasyster Julia med att klippa gräset. :)
Hon är snäll hon!

Snurrigt värre..

Ja nu vill jag börja med att stoltsera med att jag nu har fått blivit medlem i Tjaboo, det var ju himla skoj, Tjaboo.webblogg.se alltså.
Så gå in och kika lite där vettja ni som inte redan gjort det. :)

Helgen var rolig, det blev lite mycket för fröken Nina, men det gjorde inget.
Vi började med en supertrevlig grillfest ute på gräsmattan på södra gröngatan där Axel och Danne bor.
Mycket trevligt!
Det tyckte tydligen getingarna också för dom var överallt! Dom satt i håret och på armarna och i maten, ja överallt!! Panik!

Sen gick vi iaf vidare till Oscars där det var bartömning samt prisutdelning från volleyboll- och fotbollsturnéringen från dagen innan. Då fick ju då min kära klass pris för vi vann ju volleybollen! :P Vi är bäst!

Sen drog vi vidare till Marité där det var gott om glada människor, och massor med gamla vänner! Det var ju hur kul som helst! Jag träffade Per, Jojje, Sebbe, Hampus, Agnes, Mattias, Oliver, å många fler, HUR KUL SOM HELST! Ja och så Eva och Lena såklart, men vi gick ju dit tillsammans så det var ju inte så konstigt. Och så träffade jag några nya "stjärnor" också, blev bjuden på alldeles för mycket dricka från höger och vänster och plötsligt blev allt ett enda blurr! ;)

Igår var jag också ut, men då blev det lite lugnare, och tur var nog det.
Det började med att jag och Catarina träffades på News och pratade lite och hade det trevligt.
Alltid lika kul att träffa dig tjejen! :)

Sedan blev tyvärr Catarina lite hemsjuk ;) hihi så jag fick slå mig ihop med Axel och gänget istället och vi gick på Marité allihop. Där var det ju maskerad och många hade tagit detta på största allvar! Folk såg ju inte riktigt kloka ut! Haha, men skoj var det ju. Jag och Jimmy med flera dansade hela natten lång! Det kunde knappt ha blivit mycket bättre! Dessutom träffade jag ju Victor! Fina, långa (runt 1,90 :D), mysiga Victor! Mmmmys!!!
image53
Denna bild är lite vilseledande, fotografen lutade kameran så det ser ut som att vi är nästan lika långa, men så är det ju inte, han är runt 15 cm längre.. (yes längden har betydelse! ;) )bilden togs iaf på seven för nån månad sen.

Sen tog jag cykeln hem och ställde mig och diskade innan jag gick och la mig.

Tjing!